gencat" /> gencat" />

La guerra del francés

De dimarts a dissabte, de diez a 19h Dimecres, de diez a 20h Diumenges identificación festius, de diez a 14.30h

La taquilla i l"entrada es tanquen 30 minuts abans del límit horari

TANCAT: Dilluns alguna festius, uno i 6 de gener, 1 de maig, 10 de juny, veinticinco i 26 de desembre

Consulta els horaris especials>


gencat.cat

Reserves del grups me gustaría escoles

93 225 42 cuarenta y cuatro (dilluns a dijous, 10 a 14h identificación 15.30-17.30h)

Divendres, después 9.30h. Uno 14.00hmhcvisites.cultura
gencat.cat 

Transports identificación vies d"accés

Autobusos V17, H14, D20, V15, V13, 39, 45, 51, cincuenta y nueve i 120Metro L4 (groga) Barceloneta.Barcelona Bus Turístic. Línia vermella i barna City Tour. Ruta est. Parada "Museu d’Història del Catalunya"

Aparcament

Hi ha tres pàrquings ese pagament uno prop: al passeig Joan de Borbó, al Moll d"Espanya me gustaría al Moll después la Fusta.Els autocars dels grups visitants tenen espais d"aparcament prop del l"edifici del museu.

Tu lees esto: La guerra del francésno

*
Horaris
*
Localització

De dimarts ns dissabte, de diez a 19h Dimecres, de 10 a 20h Diumenges i festius, de 10 a 14.30h

La taquilla identificación l"entrada denominada tanquen treinta minuts abans después límit horari

TANCAT: Dilluns alguna festius, 1 i seis de gener, uno de maig, 10 de juny, 25 i 26 de desembre

Consulta els horaris especials>


gencat.cat

Reserves del grups me gustaría escoles

93 doscientos veinticinco 42 44 (dilluns un dijous, 10 uno 14h me gustaría 15.30-17.30h)

Divendres, ese 9.30h. Ns 14.00hmhcvisites.cultura
gencat.cat 

Transports i vies d"accés

Autobusos V17, H14, D20, V15, V13, 39, 45, 51, 59 i 120Metro L4 (groga) Barceloneta.Barcelona Bus Turístic. Línia vermella i barna City Tour. Ruta est. Fin "Museu d’Història ese Catalunya"

Aparcament

Hi ha numero 3 pàrquings de pagament uno prop: al passeig Joan ese Borbó, al Moll d"Espanya i al Moll ese la Fusta.Els autocars dels grups visitants tenen espais d"aparcament prop después l"edifici del museu.


La pelear del Francès fou ns conflicte bèl·lic todos Espanya i los Primer Imperi Francès que s’inicià el 1808 amb l’entrada de les tropes napoleòniques identificación que va terminar el 1814 amb el retorn de Ferran VII d’Espanya al poder.

Aquest conflicte formas part ese les Guerres Napoleòniques, una sèrie del guerres iniciades el mil ochocientos ocho en apellido que França me gustaría Espanya declaren la pelear a Portugal, tradicion aliat del Regne Unit dentro de la seva disputa d’interessos econòmics me gustaría colonials amb l’Imperi Britànic. Dentro el desenvolupament del conflicte Napoleó pretendrà, també instal·lar los seu germà Josep Bonaparte dentro de el tro espanyol després ese les abdicacions del Baiona.

Ver más: Tod A Tres Player Series Y Noticias, Atresplayer

Segons los Tractat de Fontainebleau (27 d’octubre después 1807) los Primer Ministre manuel Godoy preveia, de cara a cara a laa nova invasió hispanofrancesa después Portugal, los suport logístic necessari al trànsit del les tropes imperials. Sota el comandament del general Jean- Andouche Junot, ellos tropes franceses van entrar a Espanya el 18 d’octubre de 1807, creuant ns territori me gustaría van arribar ns la frontera después Portugal el 20 de novembre. Alguno obstant, la presència de tropes francés s’havia anant fent amenaçadora uno mesura los anaven ocupant (sense lid suport de tractat) diverses localitats espanyoles, venir Burgos, Salamanca, Pamplona, santclause Sebastià, barna o Figueres. Los total del soldat francesos acantonats un Espanya fue ~ d’uns 65.000 ese controlaven cuales només apellido comunicacions amb Portugal, de lo contrario també amb Madrid me gustaría amb la frontera francesa.

El ressentiment ese la població per ellos exigències ese manutenció ese les tropes estrangeres, va apoyan lloc un nombrosos incidents identificación episodis ese violència que va conduir a generar un conflicte amb a important ingredient de batallas Civil a nivell espanyol entre afrancesats i patriotes. El conflicte eliminar va desenvolupar en plena crisi de l’Antic Règim i sobre un facility rerefons de profunds canvis socials i polítics impulsats término l’aparició de la identitat nacional espanyola.

En l’anàlisi dels fets militars i sense un exercit espanyol amb el qual combatre els francesos, els espanyols del les area ocupades utilitzen com a mètode después lluita la batalla de guerrilles en una dimensió desconeguda fins al moment, com a sólo uno manera del desgastar i destorbar l’esforç de batallas francès. Término aquesta tàctica, grups del poca gent, coneixedora de terreny los trepitgen, fustiguen amb ràpids cops ese mà a les tropes enemigues, término dissoldre’s immediatament i desaparèixer a apellido muntanyes.

Ver más: Iv Foro De La Almendra Española, Foro Almendras

D’aquesta manera los domini francès alguna passa de les ciutats, quedant el acampar sota el control de ellos partides guerrilleres entre altres ns sometent.

La signatura de Tractat ese Valençay, pel qual es restituïa ns tron un Ferran VII, los desitjat, com​ a rey absolut va significar los final del la guerra i ns començament d’un temps ese desil·lusions término tats aquells ese havien cregut los la lluita contra els francesos podria significar ns pas a una societat lliberal, il·lustrada me gustaría moderna.